Skip to content

DIGITALE LEEFWERELD

EINDPRODUCT

Presentatie met Smart Board en Smart Notebook SE voor publiek van leerkrachten.

VERLOOP

De klas wordt in 2 groepen van 7 verdeeld. 1 groep komt op maandag 5 oktober 2009 en dinsdag en 1 groep komt op dinsdag 6 oktober. Afhankelijk van de grootte van de groep leerkrachten worden er 1 of 2 sessies (van ongeveer 25 minuten) gehouden. De voorstellingen vinden plaats na schooltijd in lokaal C1.05.

In deze voorstelling stelt B. Verswijvel kort de algemene lijnen van het project voor. Nadien volgt een voorstelling door de (7) leerlingen.

Elke leerlingen stelt 2 zaken kort voor. Per item mag (moet) je 1 minuut spreken. Leg uit waarvoor je de zaken gebruikt, wat het nut is, of waarom het zo speciaal is (bijv. bij games).

Bijvoorbeeld: Facebook, Netlog, Games, Skype, Ventrillo, Teamspeak, zoeken/aanwezigheid op forums, pc aanpassen, muziek (internetradio?), Twitter, blogging, foto, video, films, lan-party enz.

De lijst wordt in de klas verder aangevuld (uiterlijk maandag 21/09) en per groep van 7 zouden 14 items moeten aan bod komen die een beeld geven van de activiteiten die jullie op het internet en met jullie pc ontplooien.

TIPS:

1. “Standaardopeningszin:

Ik ben B. en ik ben (redelijk/zwaar) verslaafd aan het internet..Een van de dingen waar ik me mee bezighoud op het internet is…”

2. Je maakt bij de presentatie gebruik van de typische mogelijkheden van het Smart Board(software Smart Notebook) om je presentatie te geven. Zoals hier beschreven kan je een aantal dia’s klaarmaken, maar je moet live en met behulp van de mogelijkheden van het Smart Board (en uiteraard ook met je woorden) de accenten leggen en de aandacht van de luisteraars vatten.

Na de voorstelling van de leerlingen stelt B. Verswijvel de concrete inhoud van het project voor:

a. De projectblog: https://teacheraid.wordpress.com

b. De catalogus waaruit leerkrachten kunnen kiezen. (tool: Google docs – form). De ‘antwoorden’ op de vragen van de leerkrachten worden door de leerlingen digitaal (op de projectblog m.b.v. instructiefilmpjes e.d.) en/of en in een persoonlijke hands on doorgegeven.

c. De oproep om deel te nemen aan enkele discussies over de relatie tussen onderwijs en nieuwe internet- en multimediatoepassingen.

ATELIER

Voor de verwerking van dit project werd o.a. per groep in het ATELIER een werkruimte voorzien bij OFFICE LIVE WORKSPACE. Daarvoor moet iedereen een Windows Live ID hebben en opsturen naar teacheraid@live.be. De presentatie wordt achteraf in de voorziene map in de groepswerkruimte geplaatst.

In het atelier vind je een aanvulling van animaties en figuren die je kan toevoegen aan de Smart bracelet.

DEADLINES

Verzenden van e-mail met Windows Live ID naar teacheraid@live.be : 21 september 2009.

Proefpresentatie in de klas: dinsdag 29 september 2009.

Geven van presentatie voor groep leerkrachten: maandag 5 of dinsdag 6 oktober 2009.

Plaatsen van presentatie in de voorziene map in groepswerkruimte: 9 oktober 2009.

Advertisements
%d bloggers like this: