Skip to content

Gewoon doen!

April 26, 2011

Ik ga wel eens op bezoek in binnen- en buitenlandse scholen en ben dan vooral geïnteresseerd in hoe leerkrachten omgaan met de digitale evolutie. Hoe is ICT geïntegreerd in het lesgebeuren en wat doen leerkrachten om zich bij te scholen om de veranderde realiteit te lijf te gaan? Kunnen leerkrachten mee met de communicatietaal van jongeren?

Ik ben er na vandaag meer zeker van. Onze school zit vér boven het gemiddelde in Vlaanderen op het gebied van professionele ontwikkeling op digitaal vlak. Ik voelde bij heel veel collega’s gemeend enthousiasme bij het nieuwe aanbod van Teacher Aid.

De formule is heel simpel. Maak gebruik van de know how die ongetwijfeld in elk schoolgebouw aanwezig is en deel die kennis.  Nog een tip: zorg in de school voor voldoende pc’s zodat leerlingen niet alleen mogen kijken naar de leerkracht-entertainer die elke les zijn presentatie op het scherm projecteert.

Dit zijn enkele collega’s die vandaag de spits hebben afgebeten voor de digitale lente van Teacher Aid: werken met WordPress.com, 3 lessen tijdens de middagpauze, mét huiswerk.

Gewoon doen!

Share

Comments are closed.

%d bloggers like this: