Skip to content

I store my knowledge in friends

October 17, 2009

Het moet zijn dat de presentaties van de leerlingen van 6IB grote indruk hebben gemaakt. Wij hebben een ongelooflijke respons gekregen op de catalogus. Ongeveer 70 % van de leerkrachten wil graag gebruik maken van het aanbod. En ook: de leerkrachten willen véél leren van de TA-teams. Spijtig genoeg is het wat moeilijk om meer personeel aan te werven en wij zullen dus een keuze moeten maken voor dit schooljaar. De afspraak is dat elk team 3 samenwerkingsactiviteiten voorbereidt, uitvoert en digitaal verwerkt.

In ieder geval toont dit aan dat dit initiatief beantwoordt aan een nood en dat het voortaan een plaats mag krijgen in de werking van de school. Geen nood. Volgend jaar is er nieuw personeel…

Wat wij doen is trouwens helemaal van de tijd.  Het is onmogelijk geworden om alles – en dat geldt niet alleen voor computerkennis – te vatten en te volgen. Het komt erop aan om je te omgeven met een goed netwerk van vrienden van wie je kan leren en aan wie je ook kennis kan doorgeven. Dit heet connectivisme.

Leren is een zaak van geven en nemen, en vooral: het stopt nooit!

(FOTO: Colosseum – Rome)

Comments are closed.

%d bloggers like this: